PUNAVIINI

Puolukoita 2kg
Kirsikoita 1-1,5kg
Mustia viinimarjoja 0,5kg
Sokeria 3-4kg
(tammenlastuja tai männynlastuja)

Vahvat viinit

Vahvat viinit valmistuvat samoista raaka-aineista kuin miedotkin viinit. Halutessasi vahvaa viiniä, sokerin määrä täytyy olla 6kg.

Sokeri/viinin alkoholipitoisuus
4kg sokeria = 10-12%
5kg sokeria = 12-14%
6kg sokeria = 14-17%
25 litralle viiniä.

Yleensä parhaat viinireseptit löytyvät omasta päästä. Kannattaa kokeilla eri versioita ja pitää panimopöytäkirjaa tekemisistään.

Joissakin ohjeissa raparperiviiniin kehoitetaan lisäämään kalkki, mutta tässä pakkauksessa kalkki on sekoitettu suoraan pektolaasipussiin, joten lisäkalkkia ei tarvita.