1. Laita tölkki kuumaan veteen, jotta tölkin sisältö pehmenee.

2. Avaa tölkki ja kaada sisältö puhtaaseen, desinfioituun käymisastiaan.

3. Kiehauta 4 litraa vettä, liuota siihen 800g sokeria ja kaada sokeriliuos käymisastiaan. Sekoita kunnes mallasuute on kokonaan liuennut sokeriliuokseen. Lisää 18 litraa kylmää vettä astiaan ja sekoita hyvin.

4. Sirottele oluthiiva pinnalle vasta kun lämpötila on vähintään 19°, ei saa ylittää 25°. Sekoita hyvin.

5. Sulje astia, varusta puoleksi vedellä täytetyllä vesilukola ja aseta se lämpimään paikkaan (19-25°).

6. Olut on käynyt valmiiksi kun ominaispaino on 1.004, n. 6-7 vrk kuluttua.

7. Käynyt olut lapotaan puhtaaseen astiaan. Liuota n. 7g sokeria / 1 (esim. 20 l; 140g sokeria) 3dl lämpimään veteen ja kaada liuos astiaan. Sekoita hyvin. Seuraavaksi olut lapotaan puhtaisiin olutpulloihin tai paineastiaan. Sulje pullot kruunukorkeilla.

8. Käynyt olut voidaan myös lapota suoraan puhtaisiin olutpulloihin tai paineastiaan. Tällöin pulloihin lisätään tasateelusikallinen sokeria / pullo. Jos olut lapotaan paineastiaan suoraan käymisastiasta, lisätään sokeria kohta 7. kaavion mukaan. Sulje pullot kruunukorkeilla.

9. Anna oluen jälkikäydä n. 7vrk. huoneenlämmössä.

10. Siirrä olut viileään ja anna sen kypsyä n. 2-3 viikkoa. Pidempi varastointi parantaa makua huomattavasti.

TÄRKEÄÄ:

– Ehdottomasti puhtaat välineet
– Sulje pullot kruunukorkeilla
– Pidempi kypsymisaika antaa paremman maun
– Suomessa lain mukaan suurin sallittu lisättävä sokerimäärä tälle mallasuutteelle on 600g.

Laadukkaan Coopers oluen valmistus.